Over mij

Ik ben Monique Engels en ik ben gewichtsconsulente. Ik begeleid kinderen met overgewicht samen met de ouders en overige gezinsleden. Want een kind kan dit niet alleen.

Als moeder weet ik maar al te goed hoe lastig de opvoeding soms kan zijn. We gunnen allemaal onze kinderen een onbezorgde jeugd met veel vriendjes om hen heen. En toch gaat het niet altijd van een leien dakje.

Ook ik ben al meerdere malen van die “roze wolk” afgevallen. En weet je…..iedere keer als dat gebeurt kijk ik weer anders naar mijn gezin en de opvoeding. Ik heb geleerd uit te gaan van het positieve en te denken in oplossingen in plaats van in problemen. Hierdoor gaat er bijna altijd wel weer een deur open die de moeite waard is om door te gaan.

Ik ben een echt gezinsmens! Ons gezin-ik ben getrouwd-is mijn alles. Ik haal energie uit de onbezorgde dagen zoals de vakanties. En ik kan bijvoorbeeld ontzettend genieten van mooie gesprekken en de humor van onze kinderen.

In mijn vrije tijd ga ik wandelen en zing ik in een dameskoor.

Monique Engels

Wat kan ik verder nog vertellen? Ik ben iemand die geduldig, eerlijk en duidelijk is. Daarnaast kan ik je best wel eens  een “liefdevolle schop” geven. Ik laat je regelmatig nadenken over keuzes, ideeën of veranderingen. Ik geloof dat wij als ouders de taak hebben onze kinderen te leren hoe zij goed voor zichzelf kunnen zorgen en daar hoort gezonde voeding ook bij. Want kinderen moeten dat echt leren.

Denk je dat ik de juiste persoon ben om … , twijfel dan niet langer en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.